skip to Main Content

Planlæg året

HAR DU EN PLAN, EGON?

Har du planlagt 2016 for hjemmeside & co?

Tænk hvis du vælger ét tema for hver måned i året, f.eks.:

 1. Planlæg nyhedsbreve og blogindlæg i første kvartal.
 2. Gennemgang og -skriv af tekster på hjemmesiden.
 3. Plan for dit visuelle udtryk: vælg farver, skrifttyper og “stemning” som går igennem alt dit materiale (hjemmeside, visitkort, sociale medier etc.).
 4. Plan for nyhedsbreve og blogindlæg i andet kvartal.
 5. Lav billed-bibliotek med dine egne fotos, illustrationer, kruseduller eller købte fotos. Lav dem i et fast format til: din hjemmeside, dit nyhedsbrev, sociale medier. Så stopper det dig ikke mere!
 6. Eksperimenter med opfordringer til handling på din hjemmeside (f.eks. en knap med “Skal jeg ringe til dig” eller “Ja, jeg vil gerne x!”).
 7. Plan for nyhedsbreve og blogindlæg i tredje kvartal. Slik sol i haven…
 8. Tjek din side-statistik og find de 5 mest populære blogindlæg (eller sider). Optimer dem: Du kan rette i gamle tekster, linke til relevante blogindlæg, sætte en alternativ tilmelding til dit nyhedsbrev på…
 9. Tag søgemaskineoptimerings(SEO)-brillerne på (og bruger du WordPress, så kan du få hjælp via et plugin) og gennemgå din side for huller. Bagefter er det nemmere for Google at “forstå” dig, hvilket kan give dig flere besøgende på din side.
 10. Plan for nyhedsbreve og blogindlæg i fjerde kvartal.
 11. Det er mørkt og koldt udenfor, sæt dig i lænestolen med tre bøger, som kan lære dig nyt og inspirere dig. Jeg er selv storforbruger af Amazon :-)
 12. Drik gløgg, gå til julefrokost, bag småkager, lav en årsplan for 2017, hyg dig og husk, der er andet i livet end arbejde!

Planen her kræver ikke, at du sætter resten af dit arbejdsliv på pause, men minder dig om at bruge en dag eller nogle timer på månedens emne.

Hvilken forskel ville det have gjort, hvis du havde haft sådan en plan i 2015?

Bolette Obbekær

Bolette Obbekær er en designer og underviser, der elsker at nørde med visuelt design og WordPress.
Hun arbejder med emotionel kundesegmentering, hvilket gør det muligt at arbejde med designbeslutninger, der bunder i fakta og ikke kun i mavefornemmelser.

This Post Has 2 Comments

 1. Faktisk rigtig vigtigt at gøre dette – eller det kan i hvertfald skabe fokus og bedre resultater :-) Synes det er et rigtig godt indlæg – jeg har selv forsøgt at sætte mig fokus uge-for-uge, hvor der skulle “opnås” noget nyt på bloggen.

  Jeg deler også selv ud af bloggingtips på bloggen – i denne omgang henvendt til boligbloggere. Har det interesse, så kan du finde indlægget her: http://novapolskadesign.dk/lav-en-boligblog-gode-rad-til-boligbloggere/

  // Stine – NOVApolskadesign.dk

  1. Ja, det er inspirerende, hvordan det, at noget er skrevet ned (og gerne hvor du ikke kan undgå at se det!), kan tvinge en til aktion!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top