fbpx
skip to Main Content

Google og skyen

Tanker om fremtiden, computeren, mennesket

 

Bolette i cyberspaceTilbage i 1994 skrev jeg et essay med den titel. Jeg gik på Arkitekskolen i København, læste Industrielt Design. Vi lavede ebogslæsere og diskuterede, om vi nogensinde ville bruge teknologien på den måde :-) Jeg blev så opslugt af alle de tanker, at jeg skrev mit essay.

Jeg skrev bl.a. :

Et nyt begreb skal træde i stedet for det vi kalder PC’en. PC’en er en klar fysisk ting, nogle kasser på et bord, og det billede stemmer ikke overens med det rum den arbejder i. Vi skal have adgang til cyberspace, så vi kan trække på informationer og kommunikere på den friest tænkelige måde.

Vores brug af cyberspace skal være dagligdags. Vi skal entre det lige så let som vi taler i telefon. Jeg vil have den nye teknologis muligheder uden at skulle vise ærefrygt.

Jeg ser cyberspace som en mængde af informationer, der “svæver” rundt – jeg er omgivet af et filter, hvorigennem jeg trækker de informationer ned, som jeg har brug for. Jeg kan også gennem filteret sende information ud i cyberspace, som en anden person trækker ned – kommunikation! Filteret må selvfølgelig bestå af dele med et fysisk udtryk, men skal fremstå som forskellige emner, der vælges efter behov – skærme, videofon, tastatur osv.

 

Kan du f.eks. huske, hvornår du sidst har hørt udtrykket “cyberspace”….eller “videofon”! Hvor er det sjovt, at jeg stadig sidder ved en PC, og hvor ville 1994-Bolette blive overrasket over alt det min iPhone kan idag.

Da jeg så videoen her fra Google, kom jeg straks til at tænke på mit gamle essay – for nu nærmer vi os mere og mere den fornemmelse af at være omgivet af information, og vi kan begynde at bruge vores gadgets til at tilgå informationen, vores gadgets bliver i virkeligheden mere og mere som det “filter” jeg skrev om i 1994. I’m loving it.

Googles Cromebook

Google er ved at have godt fat i vores sjæl med alle deres gratis tilbud. Men jeg kan simpelthen ikke modstå dem ;-)

Og når de nu virkelig tager konsekvensen af alle de tanker om “The Cloud” (når du har programmer og tjenester liggende på nettet og ikke på din computer), så kan de regne med mig.

I denne video viser de, hvad de kommer med. En computer nærmest uden indhold. En computer, der bliver en portal til nettet….hvor alt dit indhold ligger.

Hvad synes du – er det ikke bare lidt spændende???

Bolette Obbekær

Bolette Obbekær arbejder med udgangspunkt i emotionel kundesegmentering. Hun har arbejdet med webdesign siden 2000, har undervist i WordPress siden 2011 og blev i 2018 certificeret i emotionelle kundetyper.
Nu er fokus på rådgivning og kurser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top