9 enkle trin til visuelle præsentation

07 sep 2023 | Blandede bolcher

Uanset om du bruger PowerPoint eller Keynote, er disse 9 enkle trin din vej til at skabe præsentationer, der fanger opmærksomheden og efterlader et varigt indtryk.

 

1. Planlæg dit budskab

Før du går i gang med at designe dine slides, er det afgørende at have dit budskab klart for øje. Hvad vil du gerne formidle? Definér dit centrale budskab og hold det i fokus gennem hele din præsentation.

 

2. Skab en struktureret ramme

Ligesom en god bog har en struktureret opbygning, bør din præsentation også have det. Brug post-its eller andre værktøjer til at skabe overblik over dine hovedpunkter og understøttende budskaber. Dette hjælper dig med at skabe en flydende og sammenhængende fortælling.

 

3. Hold det simpelt og præcist

Overvæld ikke dine slides med tekst og information. Fokuser på at formidle dine budskaber kortfattet og præcist. Brug visuelle elementer som billeder, ikoner og diagrammer til at understøtte og forstærke dine ideer.

 

4. Vælg visuelle elementer med omhu

Billeder har en kraftfuld effekt på dit publikums opfattelse og forståelse. Vælg billeder, der ikke kun passer til dit budskab, men også vækker følelser og appellerer til dine modtagere. Gå gerne uden for de gængse billeder og vær kreativ i dine valg.

 

5. Skab variation og hold opmærksomheden

En monoton præsentation kan miste publikums interesse. Skab variation ved at blande tekst, grafik, billeder, videoer og lydeffekter. Dette holder publikum engageret og hjælper med at fastholde deres opmærksomhed.

 

6. Planlæg, før du designer

Før du går i gang med at lave dine slides, er det afgørende at planlægge. Brug min slide-planner (hent den her) til at strukturere dine slides og tænke over rækkefølgen af dine budskaber. Dette sparer tid og sikrer, at din præsentation har en naturlig og logisk progression.

 

7. Øv dig

Forberedelse og øvelse er nøglen til en vellykket præsentation. Gennemgå dine slides, tal højt og få evt. feedback fra kolleger eller venner. Optag dig selv mens du holder præsentationen – bare hjemme på kontoret. Jo mere du øver dig, desto mere selvsikker og overbevisende vil du være i din præsentation.

 

8. Skab interaktion og forbindelse

Involver dit publikum aktivt ved at stille spørgsmål, opfordre til diskussioner eller øvelser. Dette skaber ikke kun engagement, men også en meningsfuld forbindelse mellem dig og dit publikum. Gør din præsentation til en interaktiv oplevelse.
Se mit blogindlæg med det bedste tip til at holde ‘øjenkontakt’ på online møder.

 

9. Vær autentisk og nyd det

Vigtigst af alt, vær dig selv og hav det sjovt undervejs. Lad din personlighed skinne igennem, og vær autentisk i din præsentation. Når du er engageret og nyder det, du gør, smitter det af på dit publikum og skaber en positiv atmosfære.

 

Nu er du klar til at skabe imponerende visuelle præsentationer, der vil fænge dit publikum. Lad din kreativitet udfolde sig. Held og lykke!

Webdesigner Bolette Obbekær

Jeg er en visuel nørd kombineret med en slagside over mod kommunikation.

Er vild med at arbejde sammen med andre solo-selvstændige, der vil have en sammenhæng i deres budskab og design.

Hvis jeg skulle tatoveres…ville det måske være med WordPress’ logo (men det skal jeg nu ikke).

:-D Bolette Obbekær