Above the fold

05 mar 2014 | Kommunikation

Skal vi stadig placere det vigtigste indhold på hjemmesiden “above the fold”, altså øverst på siden – hvor vi er sikre på, at alle ser det?

Paddy Donelly har på http://iampaddy.com/lifebelow600/ lavet en grafisk fremstilling af, hvordan vi har løsrevet os fra den gamle regel om altid at have det vigtigste indhold øverst på siden.

Vi har lært at scrolle og vil gerne, hvis der er godt indhold at komme efter…men der kræver altså godt indhold. Vi skal føle, at vi får mere og mere af værdi, jo længere ned af siden vi kommer.

Hvis du arbejder med Call to Actions (altså fortæller dine læsere, hvad du nu vil have dem til at gøre) er der lavet undersøgelser, der tyder på, at de har størst virkning, hvis de er placeret et stykke nede af siden. Og ikke øverst…

Jeg vil også lege med begrebet Below the Fold…

En af mine uvaner er, at jeg altid er ved at lave hjemmesiden her om. Og jeg bliver ikke rigtig færdig, jeg afprøver hele tiden nye ideer…og så sker der altid det, at jeg får travlt og siden ligger stille hen :-)

Nu har jeg lavet en anden struktur på min forsiden, hvor jeg vil afprøve Below the Fold, for at se, hvordan det virker. Jeg har i de seneste år ellers behandlet min forsiden som en helt enkel landingpage – med et enkelt hovedbudskab og fokus på mine ydelser.

Nu bliver forsiden og blogsiden mere magasin-agtige, mens jeg vil lave landingpages på hver af mine ydelser. Det bliver vist et blogindlæg med fortsættelse følger…

Jeg er en visuel nørd kombineret med en slagside over mod kommunikation.

Er vild med at arbejde sammen med andre solo-selvstændige, der vil have en sammenhæng i deres budskab og design.

Hvis jeg skulle tatoveres…ville det måske være med WordPress’ logo (men det skal jeg nu ikke).

:-D Bolette Obbekær