fbpx
skip to Main Content
Webdesign Tendenser: Rør Ved Mig! / Sensory Immersion

Webdesign tendenser: Rør ved mig! / Sensory Immersion

I en verden, der er mere og mere digital, får vi en større og større trang til at sanse. Vi vil smage, røre, føle…

I forårets oplæg som jeg holdt på WordCamp om webdesign tendenser kaldte jeg det “Rør ved mig (det taktile)”, men nu har jeg set det beskrevet som Sensory Immersion (løst oversat: fordybelse i sansning).

Det jeg havde set, var et fokus på overflader, på det vi kan røre. Men det handler i virkeligheden om hele vores sanseapparat! Vi har en indbygget trang til at stimulere sanserne, og at vi oplever så meget gennem skærmene nu, gør ikke behovet mindre.

Samtidig med en designmæssig enkelthed, er der opstået en stil med fokus på close-up fotos af hud, hår, pels, træværk etc. Man følger næsten man røre det. Mad-fotos er blevet til mad-porno, hvor vi næsten kan smage, bare ved at kigge. Kaffekopper og blomster kan vi lugte….

I England er salget af vinylplader det største i 18 år!

Og nej, det handler ikke primært om lydkvalitet, men om oplevelse og det taktile, det rørbare. Jeg har ikke nogen store erindringer om at sætte en cd på – men kan huske, langt ind i kroppen, hvordan det føles at sætte pickup’en forsigtigt ned på vinylen…

Hjemmesiden her har en videosekvens, der i den grad stimulerer vores forskellige sanser :-)

Webdesign tendenser: Southpaw

 

Billedet øverst i indlægget her er fra hlkagency.com og viser et tidstypisk billede af notesbøger som supplement til det digitale. Vores billeder (webdesign) er lige nu ved at svømme over i skrivemaskiner, notesbøger og så uendelige mængder af kaffekopper!

GemGem

Bolette Obbekær

Bolette Obbekær arbejder med udgangspunkt i emotionel kundesegmentering. Hun har arbejdet med webdesign siden 2000, har undervist i WordPress siden 2011 og blev i 2018 certificeret i emotionelle kundetyper.
Nu er fokus på rådgivning og kurser.

Back To Top