fbpx
skip to Main Content
Er Der Rod På Din Hjemmeside?

Er der rod på din hjemmeside?

Prøv at se på din hjemmeside. Er den overfyldt med en masse budskaber og en masse dine besøgende skal forholde sig til. Kan de med det samme se, hvad din side handler om – og med?

Rod i kommunikationen og rod i det visuelle

Hvis der sker for meget på din hjemmeside, ved jeg ikke, hvor jeg skal kigge eller hvad der er vigtigst. Du skal hjælpe mig ved at få ryddet op! Det fine er, at selv mindre ændringer kan gøre en kæmpe forskel i min oplevelse og forståelse af din hjemmeside.

Og husk på at det visuelle og din skriftlige kommunikation er tvillinger – de er ligestillede og skal arbejde sammen og “sige det samme” for at det fungerer.

Vi vil fortælle alt og dermed fortæller vi intet

Hvis du har en menu med 11 menupunkter og en sidebar med 9 widgets, der råber op for at få min opmærksomhed, så opnår du det modsatte, af det du ønsker. Mine øjne ved ikke, hvad der skal have min opmærksomhed og min hjerne bliver forvirret.

Vi tror, at valgmuligheder er et gode, mens begrænsninger er et onde. Men sådan virker vi ikke. Vi siger, at vi foretrækker at have valgmuligheder – men forsøg har vist, at vi bliver handlingslammede, når vi står over for mange valgmuligheder (f.eks. beskrevet i marmelade-forsøget).

Du skal sortere i dine budskaber, og kun lade det vigtigste stå tilbage. Det gør sidens budskab klart for mig og jeg kan handle (købe/kontakte dig etc.).

Hvad kan du gøre i dag?

Din menu

Du kan beslutte dig for at rydde op i din hovedmenu. Du skal ikke have mere end 5-7 punkter, alt andet kræver for stor en indsats af mig ;-) Her på siden er det: Om, Ydelser, Referencer, Blog og Kontakt.

I skrivende stund har jeg stadig en dropdown-menu (hvor underpunkterne vises når man holder musen over menupunktet), men det bliver snart ændret. Det er bedre at bruge en oversigtsside, hvor fx. alle ens ydelser er kort beskrevet og med link til den side, der beskriver ydelser grundigt.

Sidebar og widgets

Bruger du en opsætning med en sidebar til højre eller venstre for dit primære indhold, så trænger den nok også til en oprydning. Sidebaren er ofte der, hvor vi glade smider det indhold, der ikke rigtig passer ind andre steder.

Men vær hård! Overvej om indholdet i en widget passer ind på en af dine undersider – eller om det helt kan undværes. Og husk, at du kan have forskellige sidebarer med forskelligt indhold. Her kan du bl.a. bruge pluginnet Jetpack.

“Niks, Bolette, jeg gør det ikke”

Du kan få et kærligt spark i r**** i form af en online konsultation, hvor jeg giver dig feedback på din side.

Eller du kan læne dig tilbage og bede mig gøre det for dig :-D

Ja tak, send mig en nærmere beskrivelse af online konsultationen

 

Bolette Obbekær

Bolette Obbekær arbejder med udgangspunkt i emotionel kundesegmentering. Hun har arbejdet med webdesign siden 2000, har undervist i WordPress siden 2011 og blev i 2018 certificeret i emotionelle kundetyper.
Nu er fokus på rådgivning og kurser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top